Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

76η ΔΕΘ εν μέσω κινητοποιήσεων και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων .







Εφορία... Βρυξελλών για την Ελλάδα προτείνει μέλος της Κομισιόν

Να αναλάβουν το έργο της συγκέντρωσης φόρων στην Ελλάδα υπάλληλοι της Ε.Ε. προτείνει ο -Γερμανός- επίτροπος για την ενέργεια Γκ. Ετινγκερ.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο επίτροπος μιλάει για μια "προφανώς αναποτελεσματική διοίκηση της Ελλάδας", προσθέτοντας πως εφόσον οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να ιδιωτικοποιήσουν κρατικές επιχειρήσεις το έργο αυτό μπορούν να αναλάβουν υπάλληλοι της Ε.Ε. Για να υποστηρίξει τη θέση του ο Ετινγκερ προσθέτει ότι οι χώρες της Ε.Ε. που επιζητούν την αλληλεγγύη των άλλων μελών θα πρέπει να παραδώσουν και μέρος των εξουσιών τους, προτείνοντας ουσιαστικά την έστω και προσωρινή εκχώρηση κυριαρχίας. Ο επίτροπος δεν σταματάει εδώ, αλλά προτείνει επίσης οι σημαίες στα κτίρια των υπερχρεωμένων χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξυπηρέτηση των δανείων τους να... κυματίζουν μεσίστιες.
Ωστόσο ο Ετινγκερ τάσσεται κατά μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=308333  
 

Η Ψυττάλεια « καρφώνει » τους ναρκομανείς της Αθήνας .

Αναδημοσιεύουμε από http://www.newsbomb.gr/την είδηση - έρευνα που ομολογουμένως θα συζητηθεί !

Κοκαΐνη και έκστασι το Σάββατο, ηρωίνη και …χασισάκι τις καθημερινές. Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας, αποκαλύπτει τις ναρκωτικές ουσίες που καταναλώνουν οι Αθηναίοι.
Την έρευνα παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, με τον επίκουρο καθηγητή, Κ. Θωμαΐδη και αποκάλυψαν πως : «Στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυττάλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχότροπες ουσίες. Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές», ανέφερε ο κ. Λέκκας.
Βάσει των συγκεντρώσεων αυτών υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβης (2 Kg) και ουσίας "έκστασις"(10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της ουσίας «έκστασις» παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Η έρευνα αυτή στοχεύει τόσο στην ακριβή γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων όσο και κυρίως στον προσδιορισμό των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία) που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/77644/narkwtika-anichneythkan-sta-ygra-apoblhta