Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γενέθλια ΠΑΣΟΚ σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια στις 3 Σεπτέμβρη 1974 .....37 χρόνια μετά την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ προχωρά με πίστη στις αρχές του, στις ιδέες και τις αξίες του.. πορεία αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας..Προχωρά με επίγνωση της αναγκαιότητας να υπερβεί τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας, να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και περήφανη κ.λ.π, κ.λ.π ..ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ή ΚΛΑΙΜΕ ; ; ;

Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρουσιάζει την Ιδρυτική Διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ, γεννιέται ως το κίνημα που συγκεντρώνει τις γενιές τις Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών και ανένδοτων αγώνων, της αντιδικτατορικής αντίστασης και του Πολυτεχνείου.  
Το ΠΑΣΟΚ τώρα, καλείται να υλοποιήσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα και οδηγήσουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Καλείται να αντιταχθεί στις δυνάμεις του νεοσυντηρητισμού, να αναμετρηθεί με στρεβλώσεις του παρελθόντος, να παραβλέψει την διαλυτική καταστροφολογία και να χτίσει πάνω στις δυνάμεις της ελπίδας, της δημιουργίας και της αλλαγής.

37 χρόνια μετά την ίδρυσή του, στο λυκαυγές μιας νέας εποχής, το ΠΑΣΟΚ προχωρά με πίστη στις αρχές του, στις ιδέες και τις αξίες του σε μια αμετάκλητη πορεία αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας.
Προχωρά με επίγνωση της αναγκαιότητας να υπερβεί τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας, να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και περήφανη και ταυτόχρονα να συγκρουστεί με κατεστημένες λογικές και παθογένειες δεκαετιών. Αυτό επιτάσσει η αυθεντική συνέπεια στις ρίζες του Κινήματος, αυτό προτάσσει η ιδρυτική διακήρυξη αρχών και στόχων της 3ης του Σεπτέμβρη.
Περισσότερα θα και θα στο site του ΠΑΣΟΚ

Πάντως τόσο ο Ηλίας Ανδριόπουλος με το τραγ. " Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες " όσο και η Μυρσίνη Λοίζου με το " Καλημέρα ήλιε " του αείμνηστου πατέρα της Μάνου Λοίζου , http://voiceofthelambs.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%91%20%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%95
με επιστολές τους στο ΠΑΣΟΚ απαιτούν και ορθώς να μην ξανακουστούν τα τραγούδια αυτά που πράγματι γράφτηκαν για το λαό και όχι για τους ανθέλληνες του ΠΑΣΟΚ την ΤΡΟΙΚΑ και το Δ.Ν.Τ ! 
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Ηλίας Ανδριόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Αντώνης Καλογιάννης ( Ντουέτο )
Μόνο να γράφεις τ' όνομά σου
και 'κείνο το 'μαθες μισό
να συλλαβίζεις τα όνειρά σου
στο Άργος και στον Ιλισό

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες
τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς
και τσικουδιά στους καφενέδες
τα παλικάρια να κερνάς


Του κόσμου το στενό γεφύρι
θα το περάσουμε μαζί
θα 'ναι η καρδιά σου παραθύρι
τα λόγια σου παλιό κρασί

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες
τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς
και τσικουδιά στους καφενέδες
τα παλικάρια να κερνάς

Στίχοι: Μάνος Λοΐζος
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Σμοκοβίτης & Αλέκα Αλιμπέρτη ( Ντουέτο )
Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι
με το νταούλι και με το ζουρνά
καλημέρα ήλιε καλημέρα

Γελά ο ήλιος κι αμολιέται στα στενά

χορεύει πάνω στο νταούλι κι αρχινά

το κόκκινο για τη ροδιά
το πράσινο για τα παιδιά
για της Μυρσίνης την ποδιά

μια Παναγιά

Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι


με το νταούλι και με το ζουρνά
καλημέρα ήλιε καλημέρα
Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον κρατήσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι
πάνω στις στέγες μέσα στις καρδιές
καλημέρα ήλιε καλημέρα


Εν πολλοίς συμφωνούμε και με τα παρακάτω σχόλια της Σοφίας Βούλτεψη γι ΄αυτό και τα αναδημοσιεύουμε . 

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα !
Της Σοφίας Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.
Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.
Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι συνώνυμη των ρουσφετιών και των διορισμών και άλλων αηδιαστικών πρακτικών, που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
(Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, μόλις το 2003, οι πρωτοκλασάτοι της εποχής καυγάδιζαν για το αν θα γίνουν 30.000 ή περισσότεροι διορισμοί με όχημα την «Ισχυρή Ελλάδα»).

Αυτές τις μέρες, εν μέσω εφιαλτικών χρεών, περιορισμένης χρεοκοπίας, αστοχιών και προβληματισμών της τρόικας, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια νέα επαναστατική ατμόσφαιρα.
Το ΠΑΣΟΚ, με μαέστρο τον Μ. Καρχιμάκη οργάνωσε περιφερειακές διασκέψεις σε όλη τη χώρα και σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου, ζει στους ρυθμούς της Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Ήταν απαραίτητο; Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή την φιέστα; Τι ακριβώς γιορτάζουμε μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα;
Έχει προηγηθεί η κατάλληλα προετοιμασία: Περιερειακές συνδιασκέψεις, Πολιτικό Συμβούλιο, υπουργικό συμβούλιο με τον κ. Παπανδρέου να μας εξηγεί πως η Εθνική Συνδιάσκεψη γίνεται «για να επιβεβαιώσουμε και να οριοθετήσουμε ξανά και τις αξίες που μας εκφράζουν, τις στοχεύσεις που έχουμε, και την πορεία που ακολουθούμε, αλλά και παράλληλα για να δώσουμε και την οργανωτική ορμή που χρειάζεται».
«Η δική μας Συνδιάσκεψη είναι και αυτή μια μάχη, με ανοιχτές διαδικασίες, παρά τις απειλές που κατά καιρούς είχαμε και τη βία διαφόρων μικρών ομάδων» συμπλήρωσε, για να υπογραμμίσει ότι «η Συνδιάσκεψη πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος του Κινήματος ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια σοβαρή οργανωτική και πολιτική ανάταξη του ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς ένα συνέδριο του κόμματος»!
Πώς μπορεί να λέγονται και να συμβαίνουν αυτά σε μια πτωχευμένη χώρα; Πώς μπορεί κανείς να αγωνίζεται για την επιβίωση του κόμματος την ώρα που κινδυνεύουμε να χάσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας;
Πώς είναι δυνατόν να χάνεται χρόνος και φαιά ουσία σε τέτοια φληναφήματα;
«Στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, οφείλαμε να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ξέρει, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να συζητά και να παράγει πολιτική. Να αντιμετωπίσουμε το μούδιασμα της οργανωμένης μας βάσης, λόγω των αναγκαίων μέτρων που πήραμε για τη σωτηρία της χώρας. Να κερδίσουμε το στοίχημα της συμμετοχής, ώστε η Συνδιάσκεψη μας να αποτελέσει ένα γεγονός που αφορά στις μαζικές δημοκρατικές και κορυφαίες λειτουργίες του κόμματος μας, αλλά να κερδίσει την προσοχή και την συμμετοχή της κοινωνίας», είπε κ. Καρχιμάκης κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Συγγνώμη, αλλά για ποιο λόγο οφείλει κανείς να δείξει οτιδήποτε σχετιζόμενο με ένα κόμμα και την λειτουργία του;

Μάλιστα, ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν «τη μάχη ενάντια στην πολιτική αμνησία που αποκτά διαστάσεις σκόπιμης διαστρέβλωσης και της κατάστασης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και των δύσκολων αλλά αναγκαίων πολιτικών που
ακολουθήσαμε και να αναδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς, οι δημιουργοί της κρίσης»!
Μα αν δεν είναι οι σημερινοί κυβερνώντες οι δημιουργοί της κρίσης, τότε η κρίση υπήρχε πριν αναλάβουν την εξουσία! Οπότε, μάλλον δεν… υπήρχαν λεφτά!

Οφείλουν κάποτε να αποφασίσουν. Υπήρχε η κρίση, οπότε λεφτά δεν υπήρχαν ή δεν υπήρχε η κρίση, οπότε δημιουργήθηκε επί των ημερών τους. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Αλλά, όπως και νάχει, τώρα η κρίση υπάρχει. Τι τις θέλετε τις Συνδιασκέψεις και τις επετειακές εκδηλώσεις;

Το χρέος έχει εκτροχιαστεί, οι δημόσιες δαπάνες αυξάνουν, οι της τρόικας τραβάνε τα μαλλιά τους, η διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων έχει σκαλώσει, το θέμα των εγγυήσεων έχει μπλοκάρει, τα δάνεια
είναι στον αέρα, πληθαίνουν οι φωνές ότι θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις σε βάρος της χώρας πριν από το τέλος του 2011.

Δεν καταλαβαίνετε ή συνεχίζετε να παραπληροφορείτε;

Και τι ήταν όλα εκείνα τα περί διαλόγου και διαβούλευσης που ανέφερε ο πρωθυπουργός
στο υπουργικό συμβούλιο;

Δεν σώθηκαν ακόμη τα λόγια;

Εδώ δεν μπορούμε να διαβουλευθούμε με την τρόικα και θα παρακολουθούμε διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών;
Και τι θα πει «άτυπη συζήτηση» μεταξύ των υπουργών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του κόμματος, «για να δούμε και από την εμπειρία που είχαμε δυο χρόνια τώρα, πώς θα λειτουργήσουμε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, με όλα τα θετικά που πετύχαμε, αλλά και για να βελτιωθούμε περαιτέρω».
Για άτυπες συζητήσεις είμαστε τώρα; Για κουβέντες και ανταλλαγές απόψεων; Για περιγραφές εμπειριών;

Δεν αφήνετε τις διαβουλεύσεις και τις συνδιασκέψεις να κάνετε καμιά πεντάρα δουλειά;

Αν μπορείτε. Αν δεν μπορείτε, πέστε το, δεν είναι κακό.

Εκτός κι’ αν πήρατε την απόφαση να βουλιάξουμε όλοι μαζί, ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα στο Τάε Κβο Ντο με μαέστρο τον Καρχιμάκη!
http://www.elzoni.gr/html/ent/055/ent.13055.asp