Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πανεπιστημιακοί: «Καλούμε την υπουργό να αποσύρει το Νομοσχέδιο» . Δηλώσεις της Πρωτοβουλίας υπέρ του δημοσίου Πανεπιστημίου

 
«Γεννήθηκε η πρωτοβουλία μας αυθόρμητα για να προστατεύσουμε το πανεπιστήμιο από πλήρη απαξίωσή του» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών κύρια Ελένη Καραμαλέγκου, εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου», η οποία έχει συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές κατά του νέου Νόμου Πλαισίου. Ο συζήτηση στη Βουλή για τον νέο Νόμο ξεκινά αύριο.
«Καλούμε πρωθυπουργό και υπουργό Παιδείας να αποσύρει τον νέο νόμο, καθώς δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από την πανεπιστημιακή κοινότητα», είπαν οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας. «Στην αντίθετη περίπτωση θα υποθηκεύσουν το μέλλον των φοιτητών, σε περίοδο άσχημη για την χώρα», τόνισαν.
«Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είχε επί μακρόν διάλογο με τα ΑΕΙ, κάτι που δεν ισχύει γιατί ποτέ δεν μας έδωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου, ούτε δέχτηκε ούτε ένα από τα σημεία που υποδείξαμε», είπε ο καθηγητής φυσικής του πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Γ.Τριμπέρης, αναφερόμενος στη συνέντευξη της κύριας Αννας Διαμαντόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής».
Η κύρια Καραμαλέγκου από την πλευρά της, μίλησε για συνεχείς επιθέσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο «κατασυκοφάντησε τα ελληνικά πανεπιστήμια αγνοώντας την ερευνητική δουλειά και τη διεθνή παρουσία τους» είπε και ανέφερε 5 σημεία διαφωνίας για τον νέο Νόμο:
- Εκπαίδευση. «Τα προγράμματα σπουδών οργανώνονται από μη ειδικούς, τα πτυχία υποβαθμίζονται και τα ΑΕΙ μετατρέπονται σε κέντρα μεταλυκειακης εκπαίδευσης».
- Εμπορευματοποίηση λειτουργίας ΑΕΙ. «Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες, η οργάνωση αυτή οδηγεί στην κατάργηση της δωρεάν παιδείας και προετοιμάζει το έδαφος για δίδακτρα και στις προπτυχιακές σπουδές».
- Διδάσκοντες. «Οι διδάσκοντες θα είναι πλέον διαχειριστές των κριτηρίων της αγοράς, χωρίς καμία δυνατότητα ελεύθερης σκέψης».
-Φοιτητική μέριμνα. «Με το τέλος των δωρεάν συγγραμμάτων και άλλων παροχών τελειώνει η εποχή της μέριμνας προς τους φοιτητές».
- Διοίκηση. «Παραβιάζεται κατάφωρα η αρχή της αυτοδιοίκησης των πανεπιστήμιων με τα εξωπανεπιστημιακά μέλη των νέων Συμβουλίων διοίκησης και την υποβάθμιση των Συγκλήτων».
Σημειώνεται επιπλέον, ότι σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) με θέμα το νέο νομοσχέδιο, αλλά και η Συνοδός Πρυτάνεων πανεπιστημίων για να λάβουν αποφάσεις.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=415937




KANTAFI // FINISH !!! AΛΛΑΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ! ! !



Από την Αίγυπτο και το Ιράκ αλλά και απανταχού στον πλανήτη όπου υπάρχουν Λίβυοι πανηγυρίζουν αλλαλάζοντας KANTAFI // FINISH - KANTAFI // FINISH !!! !
Κατά  80 % ελέγχεται από τη χθεσινή νύχτα η Τρίπολη τη Λιβύης από τους Αντικαθεστωτικούς !
mariarosa .
Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία : "Φαίνεται ότι είμαστε μάρτυρες των τελευταίων λεπτών ζωής του καθεστώτος Καντάφι, τον οποίο καλούμε να παραιτηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και να αποτρέψει περαιτέρω αιματοχυσία", δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, μετά την προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος εξετάζονται διάφορα σενάρια για την για την μετά Καντάφι εποχή και την σχέση της με την Ευρώπη, ενώ η ευρωπαϊκή Ένωση μελετά ήδη την παροχή βοήθειας της σε “μια Λιβύη μετά τον Καντάφι”.
Παράλληλα η ΕΕ κάλεσε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την εκδίωξη του Καντάφι από την εξουσία, να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους πολίτες καθώς προελαύνουν στην Τρίπολη. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=303440

Ποιοι θα χάσουν το ΑΦΜ τους ! « Απενεργοποιεί » χιλιάδες ΑΦΜ το TAXISnet !


Χωρίς ΑΦΜ θα μείνουν ξαφνικά από 1ης Σεπτεμβρίου δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην … απενεργοποίηση του Αριθμού        Φορολογικού Μητρώου στο Τaxisnet, με αποτέλεσμα από 1η Σεπτέμβρη να μην μπορούν πλέον να έχουν συναλλαγές με την εφορία όλοι όσοι επιλεγούν προς διαγραφή.
Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, από 1η Σεπτεμβρίου, καθίστανται ανενεργά τα ΑΦΜ που:
α) δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου    προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) για δύο συνεχόμενα έτη ή
β) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν    υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησής ή
γ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι έχει    δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί    Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
δ) διαπιστωθεί πως έχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία κατόχου
Οι φορολογούμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν το ΑΦΜ τους θα ενημερωθούν με επιστολή από τη ΓΓΠΣ για να δώσουν σημεία ζωής και να προσέλθουν στις εφορίες και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που    έχουν, μέσα σε ένα μήνα. Όσοι δεν ανταποκριθούν, τα ΑΦΜ τους θα χαρακτηρισθούν ανενεργά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Εκτός αγοράς…
Οι συνέπειες της απενεργοποίησης του ΑΦΜ θα είναι βαριές αφού όσοι    επιλεγούν δεν θα μπορούν:
• να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ.
• να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.
•να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία
•να υποβάλουν οποιαδήποτε γνωστοποίηση σχετικά με την εφαρμογή των    διατάξεων του Κ.Β.Σ.
•να τύχουν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
•να λάβουν πιστοποιητικό για υποβολή δηλώσεων κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών,
•να λάβουν πιστοποιητικό για μεταβίβαση ακινήτων
•να πάρουν αντίγραφο των υποβληθεισών δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), δήλωσης ΦΑΠ νομικών προσώπων και εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ και ΦΑΠ φυσικών προσώπων.
• να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα
• να εισπράξουν ποσά από την εξόφληση τίτλων πληρωμής (Α.Φ.Ε.Κ.    Χρηματικά Γραμμάτια, Γραμμάτια τρίτων, Χρηματικά εντάλματα).
•να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο τομέα (συμμετοχή σε διαγωνισμό για προμήθεια υλικών ή ανάθεση έργων του Δημοσίου).
Αντίθετα ακόμα και με ανενεργό ΑΦΜ, βεβαιώνονται και εισπράττονται κανονικά τυχόν οφειλές, επιβάλλονται πρόστιμα αλλά μπορούν να κατατεθούν χειρόγραφα δηλώσεις.
Ο έλεγχος αυτός θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται και για απενεργοποίηση Α.Φ.Μ. από το Ηλεκτρονικό Σύστημα VIES.
Από το σύστημα ενδοκοινοτικών σβήνονται τα ΑΦΜ όταν:
► ο υποκείμενος στο φόρο δεν υπέβαλε δηλώσεις Φ.Π.Α. και Ανακεφαλαιωτικούς πίνακες για ένα έτος μετά την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας που ίσχυε για την υποβολή της πρώτης δήλωσης ή του πίνακα που δεν υποβλήθηκε.
►από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προέκυψε ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης.
►από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προέκυψε ότι ο επιτηδευματίας έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.). 

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139160