Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η συνέντευξη Παπανδρέου στη Realnews

Το «φρένο» στις πρόωρες εκλογές και η προσωπική επίθεση εναντίον του Α.Σαμαρά από τον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Realnews προκάλεσαν νέα αντιπαράθεση με τη ΝΔ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είμαστε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και θα τιμήσουμε στο έπακρο την εντολή που μας έδωσαν οι Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές, όχι εκλογές».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε την φράση αυτή του πρωθυπουργού ως «πυροτέχνημα». «Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης, της οποίας ακόμα και οι ίδιοι της οι βουλευτές (όπως έκανε ο κ. Γρηγοράκος) ζητούν εκλογές. Ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημείωσε για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού: «Αυτό που αποδεδειγμένα θέλει ο Γ. Παπανδρέου είναι να σώσει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Το ίδιο επιθυμούν και οι ηγεσίες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Το ζήτημα είναι ο λαός, με τη δράση και την ψήφο του, να απορρίψει τη συναίνεση, να μη διαλέξει ποιος ή ποιοι θα συνεχίσουν τη σφαγή των δικαιωμάτων του, αλλά να συμπορευτεί με το ΚΚΕ».
Με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ., Κωστής Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης. «Κάποιοι θέλουν να κάνουν ''ευθανασία'' στην Ελλάδα και κάποιοι άλλοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο που έχουν τα ''κοράκια''... Σε πείσμα της επικρατούσας αλλοφροσύνης στον πολιτικό κόσμο, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιμένει στην ανάγκη κυβέρνησης οικουμενικής ευθύνης» ανέφερε ο Κωστής Αϊβαλιώτης.
Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητάει με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΝ : « Ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και αυτό που θέλουν οι πολίτες δεν είναι άλλες «αλλαγές» όπως αυτές που μας έχουν φέρει στη σημερινή τραγική κατάσταση, αλλά την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της».
Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, σχολίασε, με ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Συμμαχία, τονίζοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης: «Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Για τον πρωθυπουργό δεν αρκούν πλέον οι καλές προθέσεις. Με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Και επειδή πλέον ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, επιβάλλεται να υπάρξει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Την ανάγκη αλλαγών αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά, στο σχόλιο της: «Αλλαγές όντως πρέπει να γίνουν, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην ύφεση, στην ανεργία και τη φτώχεια. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας των αδύναμων στρωμάτων, ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών μέσα από ένα ορθολογικό φορολογικό σύστημα που θα εμπεδώνει ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες και ότι πρέπει να εκκινήσει άμεσα η αναπτυξιακή διαδικασία».
Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη Realnews εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του απέναντι στη συναίνεση αλλά και στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες».
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, καλώντας τη ΝΔ να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρώπη. «Θέλουν να μείνουμε στο ευρώ ή όχι; Πιστεύουν ότι μας συμφέρει να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης για εθνικούς, αμυντικούς και οικονομικούς λόγους ή όχι; Η συμπεριφορά τους μας παραπέμπει στο "όχι"».
Κωμικοτραγικά χαρακτήρισε η ΝΔ τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός. «Δεν ξέρουμε αν για τη χώρα και τον ίδιο, είναι κωμικό ή τραγικό, να αναρωτιέται αν η ΝΔ είναι υπέρ της Ευρώπης ή όχι».
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και ότι οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών είναι εγγυημένες.
Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και δήλωσε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνονται «δαχτυλίδια».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87373&catID=11

Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει τα σχέδια της κυβέρνησης

Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της, βλέποντας και μεγαλύτερη ύφεση, ίσως πάνω από το 4,5%, αλλά και νέα μέτρα.
Με τους περισσότερους δείκτες της ελληνικής οικονομίας να βρίσκονται στο ναδίρ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος φέτος κάτω από το 8% και το κυβερνητικό επιτελείο δεν απέκλεισε νέα μέτρα, θέτοντας όμως κόκκινη γραμμή για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Και όλα αυτά, την ώρα που η Φινλανδία επιμένει για εγγυήσεις και ο Γιώργος Παπανδρέου παραπέμπει το θέμα στις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε επιστολή της προς τους ομολόγους της Ευρωζώνης, προτείνει ένα συνδυασμό της βοήθειας προς τις τράπεζες με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα.
Παράλληλα, στόχος- πρόκληση με θολά αποτελέσματα είναι για τον Τσαρλς Νταλάρα η είσπραξη 5 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την Κατερίνα Αντωνοπούλου.Ο Τσαρλς Νταλάρα βλέπει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με δραστικές περικοπές στο δημόσιο, απλοποίηση και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, περισσότερη ευελιξία στην εργασία, και πάταξη της φοροδιαφυγής και της πολυνομίας.
http://news.pathfinder.gr/greece/politics/730673.html