Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μίλτος Σαχτούρης - Ο Στρατιώτης ποιητής - 29 Ιουλίου 1919 -25 Μαρτίου 2005 . " Δεν Αγαπώ το αεροπλάνο- Πάντα θά ΄χουμε ανάγκη από Ουρανό "




















Μίλτος Σαχτούρης
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/lexi/155/4.html
Γεννήθηκε σαν σήμερα 29 Ιουλίου 1919 -25 Μαρτίου 2005
http://www.sansimera.gr/biographies/104




 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ! ! ! ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ! ΤΙΣ ΧΑΝΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΔΑΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΑΝ !

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικά μεγάλος Έλληνας, που πλούτισε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό λαό με αθάνατα πνευματικά έργα.


Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του την ιδιαίτερή του πατρίδα την Κύπρο και ζούσε κάθε στιγμή με την ελπίδα ότι θα την δει κάποτε όπως την ήθελε. Ίσως γι' αυτό τον λόγο η Ελληνικότητα κυριάρχησε μέσα στην ψυχή και τη σκέψη του, έτσι που να αναδειχθεί σε κύριο γνώρισμα της μεγάλης του τέχνης.


Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι όχι μόνο γιατί κληρονόμησαν όλα αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης αλλά και γιατί εκεί μέσα καθρεφτίζεται η ψυχή της Ελλάδας, από τους μυθικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή. Κι ακόμα γιατί με τη διεθνή τους απήχηση τα έργα αυτά προβάλανε το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μας, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.


Εμάς που ευτυχήσαμε να τον ζήσουμε από κοντά, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι απομείναμε μόνοι. Κυριολεκτικά ...


Αθήνα, 25.7.2011


Μίκης Θεοδωράκης


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη, που εκτός από την ανυπολόγιστη προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό, υπήρξε και μέλος της Επιτροπής Φίλων της Κίνησης και επανειλημμένα βοήθησε έμπρακτα τον αγώνα της. Το κενό που άφησε δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1925 Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΡΗΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ . ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ! ! !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ  ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΠΠΟΥ ! ΚΑΙ ΣΤΑ 100 ΜΙΚΗ θΕΟΔΩΡΑΚΗ ! ! !


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ !



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....