Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο ' Αγιος της Αγάπης κατοικεί σε ένα εκκλησάκι - μιτάτο στα Ανώγεια , σε υψόμετρο 1200 μ . και πιστέψτε με ! Στο όνομα της Αγάπης κάνει θαύματα !

Ο ωραίος Υάκινθος παίζει στο δάσος και ρίχνει το δίσκο του όσο πιο μακριά μπορεί να ξεπεράσει το δάσκαλό του Απόλλωνα.
Κι ο Θεός γοητευμένος από την ομορφιά του νεαρού ξεχνάει ολότελα το παιχνίδι. Ζηλεύει ο Ζέφυρος,
κάνει το δίσκο να παρεκκλίνει απ' την τροχιά του κι ο Υάκινθος πέφτει νεκρός


98 μ.Χ.: Ο εικοσάχρονος Υάκινθος δέχεται πρόθυμα να μαρτυρήσει για την κοινή πίστη, για την αγάπη του στο Θεό!...

Την ιστορία του νεομάρτυρα που αγαπώντας "έξω έβαλεν τον φόβον", θέλησε να γνωστοποιήσει ο τραγουδοποιός από τ' Ανώγεια Κρήτης, γνωστός σαν Λουδοβίκος των Ανωγείων.
Κι επειδή φέτος συμπληρώνονται 1900 χρόνια από το μαρτύριο του Υάκινθου, ο τραγουδοποιός πρότεινε να τιμηθεί ο 'Αγιος της Αγάπης' και μαζί του να υμνηθεί η ποίηση της αγάπης.
΄Ετσι, ο Λουδοβίκος μαζί με ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης προχώρησαν στη σύσταση νομικού προσώπου με την επωνυμία "Σωματείο Φίλων Υακίνθειων Εκδηλώσεων" για τη διαχείριση και εκτέλεση των "Υακινθείων".

Υακίνθεια ονομάζονται σι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που Θα γίνονται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο ίδιο τόπο, στους Φούρνους και στα Ανώγεια Κρήτης.
Την Πρόταση για ανέγερση ναού αποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου ΄Ανθιμος, τοποθετώντας ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο του. ο ναΐσκος φέρει το σχήμα του κρητικού "μιτάτου", είναι κυκλικός, πέτρινος (υψόμετρο 1200μ.), στηριζόμενος στους κανόνες της υστερομινωικής αρχιτεκτονικής, φέρει θόλο μετά τα δύο μέτρα κι άνοιγμα κορυφής με διάμετρο 30 εκ.. Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του όλου πονήματος ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Σταύρος Βιδάλης.
Η Γιορτή των Αναμνήσεων

Ανώγεια, θέατρο Αγίου Υακίνθου 28 - 31 Ιουλίου 2011
Ο θεσμός των Υακινθείων, κλείνει φέτος 14 χρόνια παρουσίας. Στη Γιορτή των Αναμνήσεων οι επισκέπτες θα συναντηθούν με την τέχνη και την παράδοση. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους απόντες. Γιορτάζουμε την ανάμνηση μέσα στα πρόσωπα εκείνων που απουσιάζουν. Για το λόγο αυτό, μπορεί ο καθένας να φέρει τη φωτογραφία αγαπημένου προσώπου που έχει φύγει. Οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν στον Ασφένταμο του Υακίνθου με μικρά ξύλινα μανταλάκια. Το δέντρο από φέτος θα ονομάζεται το 'Δέντρο των Αναμνήσεων'. 
ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2011
Κάντε κλικ εδώ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΙΛΩΝ ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ανώγεια, Τηλ. (2834) 031760
Εmail: Info@Yakinthia.com
 
 
 
  ΛΟΥΔΙΒΙΚΕ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ !!!  ( mariarosa)