Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΝΑΧΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!

Ας πούμε καλό μήνα για τον Ιούλιο τον πιό θερμό μήνα του καλοκαιριού !
Είναι που ο ¨Ηλιος τον Ιούλιο βρίσκεται στο πιό ψηλό σημείο πάνω στον ορίζοντα και οι ακτίνες του καίνε ακόμα και τα μυρμήγκια .... 
Είναι που θέλησε η κόρη του αξέχασου Μάνου Λοίζου το τραγούδι νάχει επιτέλους τη θέση που του αξίζει !

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΟΪΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αθήνα 27/6/2011

ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

«Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».
Μυρσίνη Λοϊζου


Μπράβο στην Μυρσίνη Λοίζου! 
Δικαιώνει έτσι τη ψυχή ενός πολύ όμορφου τραγουδιού!
Η ψυχή του Μάνου Λοίζου μπορεί να ησυχάσει

ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΝΗ = ΟΠΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !!! Γύρνα στα καγκουρώ της Αυστραλίας προτού σε περιλάβουν οι Αγανακτισμένοι ( ξέρεις αυτοί που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται - σύμφωνα με τις δηλώσεις σου στη ΝΕΤ )

Λυπάμαι πολύ για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της Ρίκας Βαγιάννη η αν προτιμάτε της κόρης της Βαρβάρας και του θρυλικού καθόλα άξιου αθλητικού Δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιάννη Διακογιάννη ! Μέχρι τότε εγώ προσωπικά την είχα σε εκτίμηση και πολλές φορές είχα παρακολουθήσει εκπομπές της στο κρατικό κανάλι όπου τα τελευταία 2Ο χρόνια λόγω του μπαμπάκα της είχε βρει επαγγελματική στέγη και οικονομικό καταφύγιο !
Μετά αν θυμάστε από εκείνες τις απεχθείς της δηλώσεις στο site www.protagon .gr  λίγες ώρες μετά τη στυγερή μαφιόζικη δολοφονία του 37 χρονου δημοσιογράφου - blogger Σωκράτη Γκιόλια , το περσινό Ιούλιο στην πόρτα του σπιτιού του στην Ηλιούπολη  , όπου δέχθηκε καταιγισμό αρνητικών σχολίων επί των σχολιασμών της περί του προσώπου του δολοφονημένου Γκιόλια και της οικογενείας του ( αν θυμάστε περίμενε τη γέννηση του 2ου παιδιού του ) , όπου μερικώς προσπάθησε να τα μπαλώσει , πήρε τα όρη και τα βουνά ! Πιό επεξηγηματικά βέβαια αυτό που συνέβη είναι ότι απλά η κοπέλα προτίμησε να ακολουθήσει το γιατρό σύζυγό της που δέχθηκε μια συμφέρουσα για την καριέρα του πρόταση για μετοίκηση στην μακρινή Αυστραλία , και πολύ καλά έκανε κατά τη γνώμη μου ! ΄Ελα όμως που ήρθε για τις καλοκαιρινές της διακοπούλες στην πατρίδα - Ελλάδα ; Ηρθε κι έπεσε πάνω στους καθυστερημένους συμπατριώτες της που ως αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της  Ελλάδος εν ονόματι του ΔΝΤ και του Μεσοπρόθεσμου που όχι μονάχα δεν θα ξαναπάνε διακοπές αντίθετα θα συνωστίζονται υδροκοπώντας σε ουρές για τα συσσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων ...  και όπως την ακούω αυτή την ώρα με εκείνο σαρδόνιο χαμόγελο να μουρμουρίζει καλεσμένη στην new βραδυνή εκπομπή της ΝΕΤ   δεν υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη μεταξύ της αχανούς ευνομούμενης καθόλα Αυστραλίας και του μπάχαλου και της ασυδοσίας της μικρής Ελλαδίτσας μας ! Ναι Ρίκα μου έτσι είναι όπως τα λες , μόνο που εμείς όλοι οι φτωχοί και ελάχιστοι εναπομείναντες παραμένουμε Ελλάδα και φυλάμε Θερμοπύλες  - για να μπορείς νάρχεσαι να κάνεις διακοπές EDO sto ELLADA !  την αγελαδίτσας της Ευρώπης !!!
Δεν μπορώ όμως να μην πω και ένα μεγάλο μπράβο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που δεν χαρίστηκε κι έβαλε όπου χρειάστηκε τα πράγματα στη θέση τους ! Φαίνεται ως καλλιτέχνης δεν έχει πάψει ακόμα να ακούει και να πιάνει το σφυγμό της καρδιάς του απλού λαού που τον ανέδειξε ! Καταλαβαινόμαστε τώρα Ρίκα μου και μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα - ήσυχα και απλά και να λέμε : Τα σύκα σύκα - και τη σκάφη σκάφη  , Ρίκα μου !  We understand each other now ? πολύγλωσση Ρίκα Βαγιάννη μας ? mariarosa