Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !!! Aπέναντι στο ΘΕΑΤΡΟ της πολιτικής σκηνής και εν αναμονή του ιδίου έργου αλλά με νέα version ( ΡΕΠΠΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ , κ.λ.π , βλέπε παρακάτω ...μία από τα ίδια δηλ.ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ με πραγματικό ΘΕΑΤΡΟ και πάμε μέσω τεχνολογίας να παρακολουθήσουμε γιατί από κοντά ούτε λόγος ! γιατί λεφτά δεν υπάρχουν για πραγματικά εισιτήρια ( ζητούμε συγγνώμη από τους ηθοποιούς γι αυτό ) : ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ - ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!

Σήμερα Παρασκευή το πρωί ο ανασχηματισμός - Ποια ονόματα «παίζουν»
Η συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής, η ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης , όπως επίσης και το ενδεχόμενο τοποθέτησης δεύτερου αντιπροέδρου στην κυβέρνηση είναι τα βασικά θέματα, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συζητήθηκαν σε συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με υπουργούς που πραγματοποιήθηκαν πριν από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επίσης φαίνεται ότι σχεδιάζεται ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων.
O ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί στις 9 καθώς καθυστέρησε η διαδικασία στην ΚΟ του ΠαΣοΚ αλλά και γιατί υπήρχε εκκρεμότητα στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον κ. Λ. Παπαδήμο. Την ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα ακολουθήσει στις 13.00 η ορκομωσία των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές έγινε και η πρώτη συζήτηση για τον ανασχηματισμό και προτάθηκαν συγκεκριμένες μετακινήσεις σε υπουργούς.
Λέγεται ότι στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν έχει απαντήσει οριστικά, προτάθηκε το υπουργείο Οικονομικών.Η πρώτη επιλογή του κ. Παπανδρέου ήταν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Εφ΄οσον, όμως δεν πεισθεί να αναλάβει υπουργικό θώκο ακούγεται ότι ο κ. Βενιζέλος θα τοποθετηθεί στη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου με αρμοδιότητα την Οικονομία αλλά και την Ανάπτυξη. 
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μετακινείται κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είναι βέβαιαο αν και ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης θα μετακινηθεί από τη θέση του καθώς έχει πλήρη γνώση του μεσοπρόθεσμου πργράμματος, το οποίο συζητείται την Πέμπτη το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Για το υπουργείο Αμυνας ακούγεται το όνομα του κ. Χρ. Παπουτσή και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του κ. Π. Μπεγλίτη
Ακούγεται επίσηςη ότι έχει προταθεί στην κυρία Λούκα Κατσέλη ή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να συγχωνετούν όλα τα αναπτυξιακά υπουργεία στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπό τον κ. Χρυσοχοίδη. Σε αυτή την περίπτωση η κυρία Κατσέλη ενδέχεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. 
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά πάσα πιοθανότητα θα αναλάβει το νέο υπερ υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Στη θέση της , σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να τοποθετηθεί ο κ. Ι.Ραγκούσης, ο οποίος όμως δεν θέλει να φύγει από το υπουργείο του και επιμένει ότι προε το παρόν δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό. 
Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του κ. Δημήτρη Ρέππα. Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Παύλος Γερουλάνος έχει αφήσει ανοικτές τις επιλογές στον πρωθυπουργό και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε θέση συμβούλου για την επικοινωνία στο Μέγαρο Μαξίμου. Το όνομα του κ. Γερουλάνου ακούγεται και για άλλες θέσεις, από αυτή του κ. Χ. Παμπούκη ως και αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου την οποία σήμερα κατέχει ο κ. Γ. Πεταλωτής.
Πολλά βεβαίως θα κριθούν στον δεύτερο γύρο των συζητήσεων που θα έχει ο κ. Παπανδρέου με τους υπουργούς του έπειτα από το τέλος της ΚΟ. 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406607