Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι» Ισπανοί αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσουν. Δείτε το σύννεφο αεροψεκασμού πάνω από τα κεφάλια τους !!! - ΤΥΧΑΙΟ ; - ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!! mariarosa .

Άφησαν πίσω το «σπίτι» τους στην Πουέρτα Ντελ Σολ
Έκαναν την Πουέρτα Ντελ Σολ σπίτι τους για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες. Ωστόσο οι «Αγανακτισμένοι» Ισπανοί αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσουν.
Μάζεψαν λοιπόν τις πράσινες και μπλε σκηνές που είχαν στηθεί στην πλατεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραιτούνται του αγώνα τους. Όπως δηλώνουν μάλιστα χαρακτηριστικά ο αγώνας τους θα συνεχιστεί σε άλλες γειτονιές της Μαδρίτης.
«Ανακυκλώνουμε ό, τι μπορούμε» δήλωσε ένας Ισπανός «Αγανακτισμένος» μεταφέροντας πλαστικές καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ ένας 56χρονος άνεργος είπε: «Αυτό είναι το τραπέζι που χρησιμοποιούσα όλες αυτές τις μέρες. Θα το κρατήσω σαν ενθύμιο. Είμαι πολύ συγκινημένος από την ευγένεια των νέων αυτών ανθρώπων».
Στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων πριν από τις εκλογές της 22ας Μαΐου, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν τις πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά και το ποσοστό ανεργίας που έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2011 το 21.29%.



























http://www.newsbeast.gr/world/arthro/184812/ta-mazepsan-ki-efugan-oi-aganaktismenoi/

΄Εκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου - Από μία κλωστή κρέμεται η ελληνική χρεοκοπία.


Mε αποκλειστικό θέμα το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ανακοινώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την Τρίτη.
Μέσα σε ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ τις τελευταίες ώρες με πηγές να αναφέρουν συμφωνία Τρισέ με Γερμανία, αλλά και οίκοι αξιολόγησης όπως η Standard & Poors να υποβαθμίζουν την Ελλάδα στην κατηγορία χωρών υπό πτώχευση, δημιουργείται ένα θολό τοπίο και παρασκηνιακά παιχνίδια, στις πλάτες των ελλήνων πολιτών και με τη χρεοκοπία της χώρας.
Όπως φημολογείται μάλιστα η συνεδρίαση θα επισφραγιστεί από ένα πολυπόθητο για τη χώρα μας κείμενο στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικές πηγές, το κείμενο αυτό θα είναι το ''κλειδί'' καταρχήν για να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της 5ης δόσης αλλά και για να μπουν οι τελικές υπογραφές από τους ευρωπαίους ηγέτες στο νέο σχέδιο στήριξης στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.
 Λίγο νωρίτερα από την ανακοίνωση για έκτακτο Eurogroup, προηγήθηκε, ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ, ένα δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο ''Πιθανός συμβιβασμός ΕΚΤ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος''.
 Για ποιό λόγο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ''σκοτώνονταν'' μέχρι τέλους θυμίζοντας πιστολέρο της Άγριας Δύσης;
Για το βάρος που θα σηκώσουν στις ''πλάτες'' τους οι τράπεζες για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τι θα γίνει με τα ομόλογα που έχουν στα συρτάρια τους και λήγουν στην τριετία που διανύουμε.
 Πως περιγράφει το Bloomberg την ανάγκη ''συμφιλίωσης'' των δύο αντρών;
''Η διάσταση απόψεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Γερμανίας αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας απειλεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά ώστε οι δύο πλευρές ίσως αναγκαστούν να συμβιβαστούν''.
Και το σημερινό δημοσίευμα συνεχίζει ως εξής:'' Ο συσχετισμός δυνάμεων στην ευρωζώνη είναι περίπου όπως ήταν στον Ψυχρό Πόλεμο: και οι δύο πλευρές δείχνουν όπλα, τα οποία θα ήταν τρομακτικό να χρησιμοποιήσουν.Όλα θα "παιχτούν" στο αν γίνεται να παραταθούν οι ωριμάνσεις του χρέους χωρίς να θεωρηθεί αυτό πιστωτικό γεγονός''.
 Τη μονομαχία πιθανότατα θα σταματήσει με διπλωματικό τρόπο ο ρεαλιστής Τρισέ, αφήνεται να εννοηθεί στο δημοσίευμα: ''Οι χαράσσοντες την πολιτική στην Ευρώπη παίζουν ένα παιχνίδι πόκερ στο οποίο διακυβεύονται πολλά και ο Τρισέ δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανταποκριθεί.Ωστόσο, η ιστορία μας έχει δείξει ότι ο Τρισέ θα είναι πραγματιστής αν τεθεί θέμα διάσωσης του ευρώ''.
Το παζλ δείχνει να συμπληρώνεται από μία νέα δήλωση του Τρισέ που ''κολλάει'' σαν γάντι: '' Εκείνοι που αμφισβητούν τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης με βάση την οικονομική ετερογένεια παραπλανούνται.Οι διαφορές μεταξύ των οικονομιών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δεν είναι μεγαλύτερες από εκείνες που έχουν οι πολιτείες των ΗΠΑ''.
Άλλος δρόμος, άλλος τρόπος για την Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει καθώς τα ταμεία στέρευσαν πολύ νωρίτερα από ότι εκτιμούσε, για τα μέσα Ιουλίου, ο Γ.Παπακωσταντίνου που τώρα ψάχνεται για το πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.