Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια κατά του Πεταλωτή - Τον είχαν εγκλωβίσει μέσα στο κτίριο - Πεταλωτής: "Είναι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει δρόμο μέσα από τους εξαγριωμένους
- Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για τραμπούκους και φασίστες - Τελικά φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα
- Στην ομιλία του τον χτυπούσαν με λέιζερ στα μάτια, κάποιοι έξω από το κτίριο
- Μία γυναίκα τραυματίστηκε από κροτίδα

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΕΜΙΚΟ" ΚΛΙΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Αργά το απόγευμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σε κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μία ομάδα περίπου 60-70 ανθρώπων τον πλησίασε και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά και να του πετούν πέτρες, αυγά και γιαούρτια.
Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα που έδειχναν εξαγριωμένα και συνέχιζαν να γιουχάρουν εναντίον του κ. Πεταλωτή και της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Μάλιστα, δήλωναν πως δεν πρόκειται να τον αφήσουν σε καμία περίπτωση να φύγει από το κτίριο και θα τον περιμένουν εκεί όσο χρειαστεί.

Ωστόσο, ο κ. Πεταλωτής μετά από αρκετή ώρα κατάφερε με τη βοήθεια των αστυνομικών και των συμμετεχόντων στην εκδήλωση να βγει απο την πίσω πόρτα του κτιρίου, ενώ εκείνη την ώρα κάποιος πέταξε μία κροτίδα προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα ευτυχώς ελαφρά.

Ο κ. Πεταλωτής τρέχοντας ουσιαστικά φυγαδεύτηκε και μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίστηκε από το σημείο και την περιοχή.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80915&catid=9

Έφυγαν με σκάφος για να γλιτώσουν από τους Αγανακτισμένους. Απίστευτο επεισόδιο με βουλευτές στην Κέρκυρα.

Με πέτρες και υβριστικά συνθήματα, ομάδα "Αγανακτισμένων" στην Κέρκυρα εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.Οι "Αγανακτισμένοι" στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.
Κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν και πέτρες. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική.
Στο δείπνο συμμετείχαν, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
Δείτε το video από την Κέρκυρα:



Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 15.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν και χθες Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, ενώ για όγδοη συνεχή ημέρα, χιλιάδες Αγανακτισμένοι βγήκαν στους δρόμους και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι κατσαρόλες και τα συνθήματα είχαν την τιμητική τους στην πλατεία, ενώ μια νέα κίνηση διαμαρτυρίας, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος. Ο λόγος για τον Σύλλογο για την «Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών», τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών. Ανάμεσα στους αγανακτισμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την Τετάρτη ήταν και ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ο οποίος λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, ανέβηκε σε ένα πρόχειρο βήμα που είχε στηθεί έξω από την Βουλή και μίλησε στους συγκεντρωμένους για τους κινδύνους του Μνημονίου.
Αργά το απόγευμα, τα ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου απέναντι από τη Βουλή στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ο κόσμος.
Νωρίτερα, μοτοσικλετιστές πέρασαν από την Βουλή και με σημαίες, μαρσαρίσματα και κορναρίσματα, εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την αγανάκτησή τους.
Φαίνεται πάντως, πως η μαζική διαδήλωση των Αγανακτισμένων της Τρίτης «τρόμαξε» τους βουλευτές που σχόλασαν νωρίς! Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το απόγευμα, όλοι οι βουλευτές έφυγαν από το κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, στις 18:00, θα γίνει νέα «ημέρα Ευρωπαϊκής Επανάστασης», καθώς οι «Αγανακτισμένοι» 27 χωρών θα βγουν στους δρόμους 100 πόλεων.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=125669