Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ - ΠΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ; ( 1 Ιουνίου 1940 - 3 Οκτωβρίου 1993 ) .

Σαν σήμερα 1 Ιούνη 1940 είχε γεννηθεί η Κατερίνα Γώγου , ηθοποιός ( Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1977 (ΑΝΤΙ) για την ταινία Το βαρύ πεπόνι ) , ποιήτρια και συγγραφέας .
Αντισυμβατική και ασυμβίβαστη
βάδισε μέχρι τα 53 της ( αυτοκτόνησε 3 Οκτωβρίου 1993 )
σε έναν δρόμο μοναχικό και περιθωριακό ,
παρέα με τις αντισυμβατικές ιδέες της που φλέγονταν από την επαναστατική αλήθεια και γνησιότητα των σκέψεων και των λόγων της !
΄Ενα μικρό αφιέρωμα νομίζω ότι από εμένα προσωπικά,
είναι οφειλόμενη τιμή ,
σε εκείνη που με ενέπνευσε για τη δημιουργία ,αυτού του blog !
Aνατρέξτε στην πρώτη μου ανάρτηση εδhttp://voiceofthelambs.blogspot.com/2010_09_19_archive.html#2120305367553583069ώ
Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940 και αυτοκτόνησε με χάπια και αλκοόλ στις 3 Οκτωβρίου 1993. Ξεκίνησε από μικρή καριέρα στην ηθοποιία αλλα αργότερα στράφηκε στην ποίηση. Τα ποιήματα της είναι γνωστά για τον αντισυμβατικό και συνειρμικό χαρακτήρα τους καθώς και τις αναρχικές ιδέες που πρόβαλε. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.
Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φιλμς.

Φιλμογραφία (ως πρωταγωνίστρια)

Το βαρύ πεπόνι (1977) - σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος .... Τούλα

Παραγγελιά (1980) - σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος .... Κατερίνα

Όστρια, το τέλος του παιχνιδιού (1984) - σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος

Υπόλοιπη φιλμογραφία
Ο άλλος (1952)
Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) .... Λαζάρου
Το έξυπνο πουλί (1961)... Μαρίνα Μανή
Τα κοθώνια του θρανίου (1962)... Ριρή
Νόμος 4000 (1962) .... Κλειώ
Η ψεύτρα (1963) .... Ντόλυ
Γάμος αλά Ελληνικά (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)... Ντιάνα
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) .... Μπέτυ Κωνσταντινέα
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... Παγώνα
Μια τρελή, τρελή οικογένεια (1965) .... Σίσσυ
Ο τρελός τα 'χει τετρακόσια (1968)... Καίτη Λαμπρέτα
Η ωραία του κουρέα (1969)... Άννα
Αγάπη για πάντα (1969)... Πένυ
Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)... Φρόσω
Βιβλία της Κατερίνας Γώγου
Τρία κλικ αριστερά, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Μεταφράστηκε στα Αγγλικά ("Three clicks left") από τον Jack Hirschman και κυκλοφόρησε στην Αμερική to 1983, από τις εκδόσεις "Night Horn Books" του San Francisco.
Ιδιώνυμο, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Το ξύλινο παλτό, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Απόντες, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Νόστος, Εκδόσεις Λιβάνη, 1η έκδοση
Μεταθανάτιες κυκλοφορίες
Με λένε Οδύσσεια, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Νόστος, Εκδόσεις Καστανιώτη,
Βιβλία για την Κατερίνα Γώγου , Βιργινία Σπυράτου: Κατερίνα Γώγου: Έρωτας Θανάτου, Εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος,
Ποιήματα από ήδη εκδοθέντα βιβλία της χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία του (πρώην συζύγου της) Παύλου Τάσσιου "Παραγγελιά" (με υπόθεση βασισμένη στην ιστορία του Νίκου Κοεμτζή).
Η μουσική της ταινίας, που έγραψε ο (μετέπειτα διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος) Κυριάκος Σφέτσας και επένδυσε τα εν λόγω ποιήματα, κυκλοφόρησε σε δίσκο (ΕΜΙ-1981) με τίτλο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ".
Λίγο μετά το θάνατό της η EMI-Minos κυκλοφόρησε το δίσκο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" σε CD (remastered ADD) το 1995.


ΠΗΓΗ : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%93%CF%8E%CE%B3%CE%BF%CF%85

Νέο «στοπ» στην ανωνυμία των bloggers

Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των bloggers όταν αναρτώνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή γενικότερα διαπράττονται εγκλήματα, τάσσεται με γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης, επικυρώνοντας τις δύο προηγούμενες σχετικές γνωμοδοτήσεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του νυν εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.
Ο κ. Κατσιρώδης επανήλθε στο θέμα αυτό μετά από ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Ανώτατη Εισαγγελία το ερώτημα εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.
Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν. 3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».
Όπως αναφέρει στην υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του ο κ. Κατσιρώδης, οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».
Παράλληλα, σημειώνει ότι ο νομοθέτης με τις ρυθμίσεις του Ν. 3917/2011 δεν θέλησε να εισαγάγει νέο περιοριστικό καθεστώς για τη χορήγηση «των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας».
Εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Κατσιρώδης, οι γνωμοδοτήσεις του 2009 «δεν αφορούν αιτήματα οποιωνδήποτε ''αρμόδιων αρχών'' αλλά αιτήματα ανακριτικών αρχών, που ενεργούν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμώρηση των εγκλημάτων (άρθρα 96 παράγραφος 1 και 67 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τα οποία (αιτήματα) αναφέρονται σε περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόκειται για απόρρητο κατά την έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος». http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1984147

Καλό Μήνα Ιούνη Νάχουμε ! Βloggers μη μασάτε ! Ο Αγώνας Συνεχίζεται ....

Χθές λίγο μετά τα γεγονότα στη Βουλή , άρχισαν και πάλι να μας " μπλοκάρουν " , κόβοντας το Ιντερντ ! Αυτά είναι τα γελοία  μέτρα επιβίωσης που χρησιμοποιούν για να πετύχουν τι ; Την επιβίωση του Πάγκαλου που δεν έχει το θάρρος έστω να παραιτηθεί , αλλά και την εξολόθρευση των bloggers !!! Μην μασάτε συνbloggers , o αγώνας συνεχίζεται ....   
http://youtu.be/ehdTyEE351

Δείτε πως ΄Εφυγαν Νύχτα !!! Πως Φυγαδέχθηκαν οι Εθνικοί μας Φοροφυγάδες από τον Ιερό Ναό της Δημοκρατίας που τόσο Ανόσια και Ξεδιάντροπα Μιαίνουν καθημερινά Νομοθετώντας Σημεία και Τέρατα !!! Εγκληματικά στρεφόμενοι κατά του ΄Εθνους και του Λαού του !! Ολους Εμας δηλ. mariarosa !Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών «δείχνει» Άκη Τσοχατζόπουλο .

Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρύχιων διαβιβάσθηκε την Τρίτη το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για το πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό.
Ήδη οι βουλευτές εκτιμούν ότι με τα στοιχεία που διαθέτει η επιτροπή, έχουν μία σαφή εικόνα για τον κύκλο διακίνησης της μίζας και θεωρούν ότι η διαδρομή που ακολουθήθηκε για να κρυφτούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος είναι Αθήνα – Έσσεν – Ζυρίχη – Λευκωσία – Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι το 1999 τρία εμβάσματα από ελβετική τράπεζα κατέληξαν σε λογαριασμό της κυπριακής Τορκάσο, ιδιοκτησίας του πρώτου ξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, από την οποία αγοράστηκε και το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, υπήρξε έμβασμα από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων Ferostaal σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας με την κωδική ονομασία «KYROS». Μάλιστα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο «Κύρος» είναι υπαρκτό πρόσωπο που σχετίζεται με offshore στον Παναμά.
Τέλος, η επιτροπή ερευνά και μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με τις αγορές μεγάλων εκτάσεων για την καλλιέργεια αμπελιών από πρόσωπα που εμπλέκονται με τα υποβρύχια.
Την Πέμπτη, το κατώφλι της επιτροπής θα περάσει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος μάρτυρας πριν από την κατάθεση του πορίσματος στις 6 Ιουνίου.
Εντωμεταξύ στα μέσα Ιουνίου, και αφού κατατεθεί το το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει την πορεία εκτέλεσης όλων των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη, μετά την περίοδο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πάντως οι εργασίες της επιτροπής θα αρχίσουν με την ενημέρωση των μελών της επιτροπής από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο αναφορικά με το ιστορικό των συμβάσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καθορίσουν και τη λίστα με τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν. Πηνελόπη Γκάλιου , www.skai.gr