Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένος μπόμπιρας νύχτα στο Σύνταγμα " είναι όλα τα λεφτά του Πάγκαλου " !!!

Δείτα το βίντεο - Παίζει παντού - !!! mariarosa .

Όλη η Κρήτη στις πλατείες!

Όλη η Κρήτη στις πλατείες!
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται στις κεντρικές πλατείες σε ολόκληρο το νησί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που διοργανώνουν οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες ανά την Ευρώπη.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον των ασφυκτικών οικονομικών μέτρων, της απάθειας του κοινωνικού συνόλου και της συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο οι "αγανακτισμένοι" στην Πλατεία Ελευθερίας αγγίζουν τις 2.500 χιλιάδες. Η συγκέντρωση ακολουθεί το ειρηνικό πνεύμα των αντίστοιχων διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες 4 ημέρες με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα, χτυπώντας ταυτόχρονα διάφορα κουζινικά σκεύη.

Σεβόμενοι δε, τους οδηγούς "ανοιγοκλείνουν" την Λεωφόρο Δικαιοσύνης επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων.
www.flashnews.gr

29 ΜΑΙΟΥ 1453 - ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ! !! - 29 ΜΑΙΟΥ 2Ο11 ΤΙ ΑΛΛΟ - ΕΑΛΩ ;;;

Αυστηρό μήνυμα Χριστόφια στην Τουρκία .


«Αν η Τουρκία δεν αλλάξει τη στάση της και δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και αποσύροντας τα στρατεύματά της από το νησί, ποτέ δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ», διεμήνυσε από το Σίδνεϊ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Οπως είπε, ο εποικισμός που συνεχίζεται στο νησί είναι καταστροφικός πρώτα από όλα για τους Τουρκοκύπριους. «Υπάρχει δραστική αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου και πρέπει να καταδικάσουμε την παρουσία τόσων δεκάδων χιλιάδων Τούρκων της Τουρκίας οι οποίοι κρατούν τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που εκτοπίστηκαν. Είναι παράνομο, είναι έγκλημα και σας ευχαριστώ που παίρνετε τόσο ξεκάθαρη θέση για αυτές τις παράνομες ενέργειες από τις τουρκικές Αρχές», υπογράμμισε.
Επιπλέον, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα «οι εκλογές στην Τουρκία να δώσουν την ευκαιρία στον κ. Ερντογάν -εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα βγει νικητής- να αλλάξει τη στάση του και επιτέλους να σεβαστεί την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σεβαστεί τους Κύπριους».

Δυστυχώς πρόσφατα επειδή ο Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν έντονα και μαζικά ενάντια στον εποικισμό και των καταπιεστικών οικονομικών μέτρων από την Τουρκία σε αυτούς, ο κ. Ερντογάν επέδειξε κυνισμό και αλαζονεία και τους συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο προσβλητικό. Τότε οι Τουρκοκύπριοι αντέδρασαν πιο έντονα κατά αυτής της πολιτικής της Τουρκίας. Η Τουρκία θέλει να γίνει πιο πολιτισμένο κράτος, να εκδημοκρατιστεί και να μπορέσουν να ενταχθεί στην ΕΕ ως πλήρες μέλος. Ελπίζω να εννοεί αυτό που λέει διότι αν το εννοεί πρέπει
Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης σημείωσε ακόμη ότι για να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει ριζικά την πολιτική της και «όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις με τους γείτονες τους και ένας από τους γείτονες τους είναι η Κυπριακή Δημοκρατία την οποίαν αποκλείουν και νομίζουν ότι αυτό θα τύχει σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα».
«Υποστηρίζουμε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν είναι ανοικτή επιταγή», ξεκαθάρισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  , http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1982071http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1982071

29 Μαίου ( Μαύρη Τρίτη ) 1453: «Η Πόλις εάλω», έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους ! Ο Κωνσταντίνος ο 11ος ο Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου - ο μαρμαρωμένος βασιλιάς - κείτεται μαρμαρωμένος μέχρι ναρθεί εκείνη η στιγμή : " Σώπασε κυρά Δέσποινα - πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θάναι -
















Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης Μαύρη Τρίτη 29 Μαίου 1453


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης.
Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. 
Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούλης. 
 Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. 
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. 
Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.
Οι απεσταλμένοι του Πάπα, καρδινάλιος Ισίδωρος και ο αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, λειτούργησαν στην Αγία Σοφία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, που ξεχύθηκε στους δρόμους και γέμισε τις εκκλησίες, όπου λειτουργούσαν οι ανθενωτικοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. 
Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Την γαρ Λατίνων ούτε βοήθειαν ούτε την ένωσιν χρήζομεν. 
 Απέστω αφ' ημών η των αζύμων λατρεία».
Το μίσος για τους Λατίνους δεν απέρρεε μόνο από δογματικούς λόγους. 
Η λαϊκή ψυχή δεν είχε ξεχάσει τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Σταυροφόροι στην Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, ενώ αντιδρούσε στην οικονομική διείσδυση της Βενετίας και της Γένουας, που είχε φέρει στα πρόθυρα εξαθλίωσης τους κατοίκους της Αυτοκρατορίας, αλλά και στην καταπίεση των ορθοδόξων στις περιοχές, όπου κυριαρχούσαν οι καθολικοί.
Αντίθετα, οι Οθωμανοί φαίνεται ότι συμπεριφέρονταν καλύτερα προς τους χριστιανούς. 
Πολλοί χριστιανοί είχαν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση, ακόμη και στο στράτευμα, ενώ κυριαρχούσαν στο εμπόριο. 
Οι χωρικοί πλήρωναν λιγότερους φόρους και ζούσαν με ασφάλεια. 
Έτσι, στην Κωνσταντινούπολη είχε σχηματισθεί μία μερίδα που διέκειτο ευνοϊκά προς τους Οθωμανούς. 
Την παράταξη αυτή εξέφραζε ο Λουκάς Νοταράς με τη φράση «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».
Από τις αρχές του 1453 ο Μωάμεθ προετοιμαζόταν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. 
Με έδρα την Ανδριανούπολη συγκρότησε στρατό 150.000 ανδρών και ναυτικό 400 πλοίων. 
Ξεχώριζε το πυροβολικό του, που ήταν ό,τι πιο σύγχρονο για εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα το τεράστιο πολιορκητικό κανόνι, που είχαν φτιάξει Σάξωνες τεχνίτες.
 Στις 7 Απριλίου, ο σουλτάνος έστησε τη σκηνή του μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και κήρυξε επίσημα την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
Ο αγώνας ήταν άνισος για τους Βυζαντινούς, που είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις 7.000 άνδρες, οι 2000 από τους οποίους μισθοφόροι, κυρίως Ενετοί και Γενουάτες, ενώ στην Πόλη είχαν απομείνει περίπου 50.000 κάτοικοι με προβλήματα επισιτισμού. 
 Η Βασιλεύουσα περιβαλλόταν από ξηράς με διπλό τείχος και τάφρο. Το τείχος αυτό, που επί 1000 χρόνια είχε βοηθήσει την Κωνσταντινούπολη να αποκρούσει νικηφόρα όλες τις επιθέσεις των εχθρών της, τώρα ήταν έρμαιο του πυροβολικού του σουλτάνου, που από τις 12 Απριλίου άρχισε καθημερινούς κανονιοβολισμούς.
Οι Τούρκοι προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν την αλυσίδα που έφραζε τον Κεράτιο κόλπο και προστάτευε την ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 
Στις 20 Απριλίου ένας στολίσκος με εφόδια υπό τον πλοίαρχο Φλαντανελλά κατορθώνει να διασπάσει τον τουρκικό κλοιό μετά από φοβερή ναυμαχία και να εισέλθει στον Κεράτιο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πολιορκούμενων.
Ο Μωάμεθ κατάλαβε αμέσως ότι μόνο το πυροβολικό του δεν έφθανε για την εκπόρθηση της Πόλης, εφόσον παρέμεινε απρόσβλητος ο Κεράτιος. Με τη βοήθεια ενός ιταλού μηχανικού κατασκεύασε δίολκο και τη νύχτα της 21ης προς την 22α Απριλίου, 70 περίπου πλοία σύρθηκαν από τον Βόσπορο προς τον Κεράτιο. 
Η κατάσταση για τους πολιορκούμενους έγινε πλέον απελπιστική, καθώς έπρεπε να αποσπάσουν δυνάμεις από τα τείχη για να προστατεύσουν την Πόλη από την πλευρά του Κεράτιου, όπου δεν υπήρχαν τείχη.
Η τελική έφοδος των Οθωμανών έγινε το πρωί της 29ης Μαΐου 1453. 
Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες. 
Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος. Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και εξανδραποδισμούς. 
Το βράδυ, ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία και προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής. ΠΗΓΗ : www.sansimera.gr