Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Aπίστευτο κι όμως ΠΑΣΟΚΙΚΟ ! Ο υπουργός Υγείας συνομιλεί αβίαστα και χαμογελώντας με τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού Ηρακλειώτικου σωματείου για τα προβλήματα του ΟΦΗ , μοιράζοντας ανέξοδες , ψηφοθηρικές , υποσχέσεις !!! Ενώ την ίδια στιγμή για τα προβλήματα του υπουργείου του ούτε λόγος !!! " Ουτε Μύγα στο Σπαθί του " λόρδου - Λομβέρδου τα χρονίζοντα , ανεπίλυτα , προβλήματα του υπουργείου του !!!

Αναδημοσιεύουμε από το κρητικό site :  www.flashnews.gr
«Θα βοηθήσω», η υπόσχεση Λοβέρδου, στη διοίκηση του ΟΦΗ
Με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΦΗ, συναντήθηκε την Πέμπτη, το μεσημέρι (26/05), στο ξενοδοχείο Candia Marris, o Ανδρέας Λοβέρδος, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, που βρέθηκε στο Ηράκλειο. Ο κ. Λοβέρδος, κάλεσε στις 3.30μ.μ., τη διοίκηση του Ηρακλειώτικου συλλόγου και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, στον ΟΦΗ, διακόπτοντας, μάλιστα, το φορτωμένο πρόγραμμά του. Από την πλευρά της κρητικής ομάδας, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, ο εκ των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ και επικεφαλής στο θέμα της αδειοδότησης, Χρήστος Μιχαλόπουλος, καθώς και τα μέλη της διοίκησης, Αντώνης Κουτάντος, Γιώργος Αμπαρτζάκης και Λευτέρης Κουγιουμουτζής. Ο Υπουργός Υγείας, ήταν ενήμερος της κατάστασης και της απόρριψης του φακέλου, εκφράζοντας τη συμπάθειά του, τόσο προς τον ΟΦΗ, όσο και προς τα μέλη της διοίκησης, που τον υπηρετούν και τα οποία είναι καθαρά και τίμια. Η συνάντηση κράτησε 50 περίπου λεπτά και ο κ. Λοβέρδος, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τον δίκαιο αγώνα που καταβάλλει η κρητική ομάδα, να επανεξεταστεί ο φάκελός της, από την Παρασκευή (27/05) που και θα βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα.
 H αγανάκτηση όμως για την στάση του Λομβέρδου έχει πιάσει και όλα τα blogs του Ηρακλείου !!! Xαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική η παρακάτω ανάρτηση πoυ αναμεταδίδουμε από το blog antipaloi.blogspot.com , όπως και το video από το http://www.cretalive.gr/
Το θράσος σου Λοβέρδο δεν έχει όρια! Γιατί με τέτοια συμπεριφορά, ούτε το κύριος δε σου αξίζει! 
Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ένας πολιτικός που ΕΜΕΙΣ σε βγάλαμε βουλευτή. Με ποιο δικαίωμα αποκλείεις μια ολόκληρη περιοχή; Και ποιος πληρώνει όλους αυτούς τους αστυνομικούς να σε φιλάνε, μην τυχόν και συναντήσεις κατά λάθος κανά γιατρό και σου πει αυτά που σου αξίζουν; 
Άντε να τα κάνεις αυτά τα κόλπα στην πατρίδα σου την Κεφαλονιά και στην Πάτρα, και όχι στην Κρήτη. Η ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ!
Και αν δεν έχει τα… @@@ κότσια να μιλήσεις με τους εργαζόμενους των οποίων τη ζωή επηρεάζεις άμεσα με τις αποφάσεις σου, να πας στο σπιτάκι σου, στη γυναικούλα σου και στα παιδάκια σου! Και να απαγορέψεις σε αυτούς να διαταράξουν το λήθαργο στον οποίο βρίσκεσαι!
Τι νόμιζες, ότι θα έρθεις να συγχωνεύσεις μερικά νοσοκομεία στην Κρήτη, να καταργήσεις εκατοντάδες θέσεις εργασίας, και θα σε υποδεχτούμε με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές; Ή ότι θα καθυστερείς τις πτήσεις μισή ώρα επειδή έτσι γουστάρεις, και θα σε περιμένουμε υπομονετικά, λες και δεν έχουμε τίποτε άλλο καλύτερο να κάνουμε;
ΞΥΠΝΑ ΛΟΒΕΡΔΟ! ΕΜΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ; ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ! ΕΧΕΤΕ ΜΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ  ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ!
Καλά, ποιος εγκέφαλος της αστυνομίας και της εισαγγελίας διέταξε να αποκλειστεί μια ολόκληρη περιοχή, για χάρη του Λοβέρδου, και του κάθε Λοβέρδου; Και με ποιανού εντολή άραγε; Θα το βγάλουν αυτό τα τσακάλια οι δημοσιογράφοι, που τους έτσουξε που δεν επέτρεψαν ούτε σε αυτούς την είσοδο; 
Υ.Γ.: Ξέρεις Λοβέρδο τι κακό έκανες στον τουρισμό αποκλείοντας την Αμμουδάρα από τον κόσμο και από τους τουρίστες; Μας έχουν που μας έχουν στη μπούκα με τους αποκλεισμούς του Λιμανιού, ήρθες κι εσύ να αποκλείσεις μια άκρως τουριστική περιοχή. Δε θέλουν και πολύ να μας σιχτιρίσουν και να μην ξανάρθουνε!
 [antipaloi.blogspot.com]

27 Mαίου 1941 , Η Μεγάλη Μάχη της Κρήτης - THE GREAT BATTLE - συνεχίζεται .

27 Μαίου Χανιά :  Στις 7 το απόγευμα μετά από συμπλοκές με ομάδες οπισθοφυλακής οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές και αλπινιστές μπήκαν στα Χανιά και έγιναν κύριοι της ερειπωμένης και φλεγόμενης πόλης . Τις απογευματινές ώρες το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής έδωσε τη συγκατάθεση της για την εκκένωση της Κρήτης , παρέχοντας και τις σχετικές οδηγίες που μεταξύ των άλλων πρόβλεπαν : Οι δυνάμεις Μάλεμε , Σούδας , Χανίων , Στύλου θα αποσύρονταν στα Σφακιά . Οι δυνάμεις του Ρεθύμνου θα κατευθύνονταν στον Πλακιά και οι δυνάμεις του Ηρακλείου θα επιβιβάζονταν σε αγγλικά πλοία από το λιμάνι της πόλης .  
27 Μαίου Ρέθυμνο :  Ο  Στουντέντ  ανησυχεί  ιδιαίτερα  για  τους  αλεξιπτωτιστές  που  έχουν πέσει στο Ρέθυμνο και βρίσκονται πολιορκημένοι . Προσπάθεια των Γερμανών να καταλάβουν τα Καστελάκια απέτυχε και περιορίστηκαν στις αρχικές τους θέσεις . Στο μεταξύ τα πυρομαχικά άρχισαν να λιγοστεύουν επικίνδυνα και η πείνα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα . Οι φούρνοι της Μονής Αρκαδίου που δούλευαν συνεχώς και η μεταφορά τροφίμων , δεν αρκούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα .Αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο αντίπαλο στρατόπεδο δεν είναι  καλύτερη . Να πως την περιγράφει Γερμανός αλεξιπτωτιστής :”  ΄Εξι μέρες βρισκόμαστε ήδη σ ΄αυτή την αναθεματισμένη θέση . Καμία προστασία από τον ήλιο , τίποτα εντελώς και με όλα αυτά μας βασανίζουν και οι ψείρες .΄Όμως περισσότερο μας βασανίζει η πείνα . Τώρα αιωρούμαστε ισχνοί και εξαντλημένοι εδώ  “ .
27 Μαίου Ηράκλειο : Γίνεται ανασύνταξη των ελληνικών τμημάτων , τα οποία ενισχύονται και με νέα , με σοβαρές όμως ελλείψεις . Το αεροδρόμιο δεν έχει καταληφθεί .Εστίες των Γερμανών προσβάλλονται από ομάδες αντίστασης και ελεύθερους σκοπευτές . Οι Γερμανοί όμως καταλαμβάνουν το ύψωμα Αη Λιας που βρίσκεται νότια και σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο και ετοιμάζουν γενική επίθεση .
O Νομός Λασιθίου στην Ιταλογερμανική Κατοχή .
Για τον ανατολικότερο Νομό της Κρήτης , το Νομό Λασιθίου , η ιστορία επιφυλάσσει μια διαφορετική τύχη κι ένα άλλο ρόλο .Επειδή δεν διαθέτει αεροδρόμια και μεγάλα λιμάνια ,δεν αναμένεται ότι η γερμανική επίθεση ή τμήμα της , θα εκδηλωθεί σ΄ αυτόν . ΄Ετσι δε γίνεται καμιά αμυντική προετοιμασία , ενώ ούτε ελληνικές ή συμμαχικές δυνάμεις υπάρχουν στο Νομό για να τον υπερασπιστούν . Ο βομβαρδισμός της Νεάπολης του Αγίου Νικολάου , της Ιεράπετρας και της Σητείας στις 19 και 20 Μαίου 1941 , χωρίς να ακολουθήσει ρίψη αλεξιπτωτιστών , δε συναντά καμιά αντίσταση . Ο Χίτλερ θέλει να χρησιμοποιήσει τις ιταλικές δυνάμεις για την κατάληψη της Κρήτης , αλλά μόνο όταν θα έχει εξασφαλιστεί τελείως η επιτυχία της γερμανικής επιχείρησης , γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ιταλικών δυνάμεων .Αλλά και οι Ιταλοί ζητούν την αναγνώριση της συμμετοχής τους στην κατάληψη της Κρήτης , που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής τους ,ως τμήμα του νησιώτικου συμπλέγματος που οι ίδιοι κατέχουν .Στις 28 Μαίου 1941 αποβιβάζεται στη Σητεία ένα ενισχυμένο Σύνταγμα με ένα λόχο τεθωρακισμένων . Η Μάχη της Κρήτης έχει ήδη κριθεί και η κατάληψη του Νομού σημαίνει απλή παραβίαση ανοικτών θυρών . Τις επόμενες σε κλίμα ασφάλειας , αποβιβάζονται και πάλι στο λιμάνι της Σητείας δυο ιταλικές Μεραρχίες . Η Lecce με Διοικητή το Συνταγματάρχη Ρινάλντο Κέλλι και η μεραρχία Siena , με Διοικητή τον Υποστράτηγο ΄Αντζελο Κάρτα .
Πηγή : Γεωργίου Ι . Παναγιωτάκη  “ Ντοκουμέντα από τη Μάχη και την Αντίσταση της Κρήτης 1941 – 45 “  ....συνεχίζεται