Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σκούπα και Φαράσι ! - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! - ΤΟΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

Φίλες και φίλοι είμαι σε κατάσταση περίεργη ! Μετά το συγκεκριμένο φονικό  ( μιλώ για την είδηση παρακάτω ) -μισώ τον εαυτό μου ! συγκίνηση -βαθιά θλίψη - απόγνωση - θυμός - ανακατεύονται μέσα μου φτιάχνοντας ένα περίεργο μείγμα συναισθημάτων !  Η παρακάτω είδηση που αναδημοσιεύουμε, και αναμεταδίδεται σε όλα τα ΜΜΕ , ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι της απόγνωσης μέσα μου !  Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη , αφενός γιατί από μόνο του το φονικό αυτό είναι βαθιά συγκλονιστικό και αποτρόπαιο αλλά αφετέρου , γιατί σε αυτή την περιοχή μεγάλωσα , ( την έκανα όμως για Ηράκλειο , αλλά το βλέπω το έργο κι εδώ να επαναλαμβάνεται προς τα Δυτικά του ) , και θλίβομαι για την κατάντια της μέρα με τη μέρα !Το κυριότερο όμως είναι , όχι ότι θλίβομαι ,  αλλά ότι φοβάμαι για τη ζωή των γονιών μου και όλων των δικών μου ,  που συνεχίζουν και μένουν σε αυτές τις περιοχές ! Το φετινό ΠΑΣΧΑ για δύο εβδομάδες ξαναβρέθηκα εκεί και πλέον η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη και απόλυτη ! Δεν υπάρχουν πλέον ΄Ελληνες στο κέντρο και περιμετρικά γύρω από αυτό  - αποτελούν την απειροελάχιστη μειοψηφία- αντίθετα οι μετανάστες εξ Ανατολών και Βαλκανίων - αυξάνονται και πληθύνονται επικίνδυνα ! ΄Εχουν στην κυριολεξία αλώσει το κέντρο της Παλιάς ήσυχης Πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους την Αθήνα , χρησιμοποιώντας ως όπλα αυτής της ΄Αλωσης : την ανέχειά τους , την υπόγεια κρυμμένη στην ανέχεια αγριότητα - την  κακομοιριά - την βρωμιά - τη φτώχεια - την εγκληματικότητα , την πλήρη αδιαφορία και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής ! Φίλες και φίλοι βιώνοντας αυτά που σας περιγράφω για δύο εβδομάδες αναρωτήθηκα - που βρίσκομαι στην Νέα Υόρκη -  εκεί απ΄ ότι πλέον μαθαίνω τα πράγματα έπαψαν νάναι επικίνδυνα ( είχα τη δεκαετία του 80 βρεθεί στη πολυ- πολισμική New York ) ! Βλέποντας αυτή την απελπιστική κατάσταση αναρωτιέμαι :  " που βρίσκομαι ; στην Αίγυπτο , στη Συρία ; που ; '' και σε ποιά εποχή ζω ; Γιατί μπορεί να γράφει το ημερολόγιο 2011 , αλλά κατ΄ουσίαν και στην πραγματικότητα ζώντας κανείς στο κέντρο της Αθήνας , αισθάνεται κομμάτι μιας άλλης πολύ - πολύ μακρινής εποχής Π.Χ ,  σαν δηλ. να ζει στην Παλαιά Διαθήκη '' και δεν είναι υπερβολή ! Για όλα αυτά τα δυσοίωνα και δύσοσμα φίλοι μου ο αποκλειστικός ένοχος , υπαίτιος και υπόλογος , είναι η Ελληνική Κυβέρνηση - η τωρινή και η απελθούσα - αλλά και εν γένει , τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου ! Κι αν πλέον δεν πράξουν τα δέοντα και δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ( σκούπα και φαράσι , δηλ. να καθαρίσουν τη βρωμιά ) , -  θα τους πάρει ο διάολος - !  mariarosa
 Αναδημοσιεύω την είδηση της - εν ψυχρώ δολοφονίας από το http://www.enet.gr/  
Νεκρός έπεσε στο κέντρο της Αθήνας από τις μαχαιριές αγνώστων ένας 44χρονος άνδρας την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο.
Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως έγινε γνωστό ο 44χρονος, ελληνικής υπηκοότητας, δέχθηκε την επίθεση τριών ατόμων την ώρα που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ στην οδό Ιουλιανού προκειμένου να μεταφέρει την γυναίκα του που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους.
Οι δράστες πιθανότατα επιτέθηκαν στον άτυχο άντρα για να του πάρουν την κάμερα που εκείνη την ώρα κρατούσε στα χέρια του. Μάλιστα όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες του κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος και τον θώρακα. Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η γυναίκα του και η πεθερά του, που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, ανησύχησαν από την αργοπορία του και βγήκαν από το διαμέρισμα για να δουν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να τον αντικρίσουν αιμόφυρτο στο δρόμο. Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ασφάλεια διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών βάσει των περιγραφών που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία : "Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο", δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου άντρα. "Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ", πρόσθεσε ο Γ. Καμίνης.
"Ανατριχιαστικό συμβάν" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί. Επισήμανε ότι για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας γίνονται συντονισμένες προσπάθειες υπό τον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε "άδικο και μονομερές" να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. "Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό", κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η Δημοκρατική Συμμαχία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη από κακοποιά στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας, εξοργίζει την κοινωνία. Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται. Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Η κυβέρνηση αντί να κομπάζει προκλητικά για συλλήψεις, πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».