Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νύχτα κόλασης στη Λιβύη με ανελέητους βομβαρδισμούς . «Αίμα και άμμος» στη δυτική Λιβύη !

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, η πρωτεύουσα της Τρίπολης δέχτηκε επίθεση.
Οι δυτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εξαπέλυσαν επίθεση με 20 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων, ανέφερε εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια.
Χρειάστηκαν τέσσερις μέρες διαβουλεύσεων για να καμφθεί η αντίσταση της Τουρκίας και της Γερμανίας, δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που είχαν στυλώσει τα πόδια και αρνούνταν να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επέμβαση της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας στη Λιβύη.
Τελικά όμως, η συμφωνία επήλθε και ήταν ομόφωνη. Το ΝΑΤΟ παίρνει τα ηνία της επιχείρησης για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, με την Ελλάδα να προσφέρει ένα ιπτάμενο ραντάρ, δυο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και μια φρεγάτα. (Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert). Δεν πρόκειται να διαθέσουμε F-16 όπως διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά θα προσφέρουμε κάθε διευκόλυνση πως μέλος της Συμμαχίας. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Η Τουρκία, τώρα, δε θα διαθέσει μαχητικά όπως διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ενώ ο Νικόλα Σαρκοζί ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη. Διπλωματικό θρίλερ για το "κουμάντο" στη Λιβύη - Η Γαλλία θέλει την ηγεσία της επιχείρησης .

Περισσότερα : http://www.newsit.gr/