Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Ιαπωνία μετρά τις πληγές και τους νεκρούς της - 9.500 αγνοούμενοι μόνο σε μια πόλη!

Aναδημοσιεύουμε από http://www.newsit.gr/- 'Αλλα 400 πτώματα σε παραλία - Θα φτάσουν τους 1.700 οι νεκροί λένε οι αρχές
- 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους - Ολόκληρα χωριά έχουν σβηστεί από τον χάρτη
- 1,5 εκατομμύριο σπίτια χωρίς νερό - 3 εκατομμύρια χωρίς ηλεκτρικό

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo μόνο στην πόλη Μινιμασανρίκου υπάρχουν 9.500 αγνοούμενοι!
Σύμφωνα με το νέο προσωρινό απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνά τους 703. Ωστόσο, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν τους νεκρούς σε περισσότερους από 1.300.
Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου ότι ανακάλυψε 300-400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, το οποίο επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι.
Περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρει στον απολογισμό της η αστυνομία.
Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι το Τόκιο απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση.
Και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα στο BBC: «Συζητάμε με την ιαπωνική κυβέρνηση. Μας ζήτησε βοήθεια. Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και σήμερα θα τις ανακοινώσουμε».
Εντωμεταξύ το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε τους βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Τόκιο και στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας.
Σήμερα αναμένονται στην Ιαπωνία οι πρώτες ομάδες διάσωσης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ στέλνει 9 ειδικούς στη χώρα για να βοηθήσουν τα σωστικά της συνεργεία. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επεσήμαναν ότι δύο από τους απεσταλμένους του οργανισμού ειδικεύονται στο περιβάλλον.
«Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οτιδήποτε ζητήσει η Ιαπωνία», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπιρς από το γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.












11.03.2011

Παγωμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τις εικόνες Αποκάλυψης - Το μεγαλύτερο τσουνάμι του αιώνα μετά τα 8,9 Ρίχτερ

- Αλλεπάλληλα κύματα τσουνάμι χτυπάνε την Ιαπωνία

- Προειδοποίηση για τσουνάμι σε 53 χώρες και περιοχές του Ειρηνικού!

- Κατέρρευσε στέγη κτιρίου κατά την διάρκεια τελετής πανεπιστημίου

- 8 οι νεκροί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

- Δείτε Live Εικόνες - Συνεχής ενημέρωση
 Πλήρης είδηση  http://www.newsit.gr/


Κ.Συνολάκης στο Newsit: "Θα έχουμε δεκάδες θύματα - Σε 12 ώρες θα ξέρουμε τον αντίκτυπο στις Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ" Ανήσυχος και εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία, δηλώνει στο Newsit ο Κώστας Συνολάκης - Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τι θα γίνει στην ήδη πληγείσα περιοχή, ποιά θα είναι η δύναμη του κύματος που μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ.
Πλήρης είδηση http://www.newsit.gr/