Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Γιαγιά Αντιγόνη: 12 Γενάρη!!!

Γιαγιά Αντιγόνη: 12 Γενάρη!!!: "Λοιπόν ο δρόμος για την Αμερική με ή χωρίς την βοήθεια από αυτών που πρέπει θα φύγουμε περίπου 6 με 8 του Γενάρη γιατί το ραντεβού μου ήρ..."

Μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί-Τασσώ Καββαδία

Σημάδεψε τον " καλό " ελληνικό κινηματογράφο , μέσα από τους ρόλους της " κακιάς " που ενσάρκωνε με απόλυτη επιτυχία . Στην πραγματική ζωή ήταν ένας γλυκύτατος κι αγαπητός άνθρωπος , με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές σπουδές , τόσο στο θέατρο δίπλα στον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης , αλλά και σκηνογραφία κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη , ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι , όσο και στη μουσική , είχε σπουδάσει πιάνο στην Αθήνα .
      Εφυγε στα 91της χρόνια και δεν θα πω " πλήρης ημερών " αυτή είναι μια φράση - κλισέ που απεχθάνομαι ! ! !  διότι κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση και πολύ περισσότερο , δεν δικαιούται , να καθορίζει , πότε οι ημέρες του καθενός είναι χρονικά πλήρεις , θέτοντάς δηλ. τα δικά του προσωπικά όρια  , όπου θα πρέπει να φύγει από τη ζωή , ο άλλος !!!  ¨Ελεος πιά ας βρούμε άλλες εκφράσεις πιό '' ψαγμένες " από το " πλήρης ημερών "!!!
      Αυτό θ ' άρεσε και στην Τασσώ Καββαδία  , η οποία φαινόταν ιδιαιτέρως ψαγμένο άτομο , που δεν την ένοιαζε η επιφάνεια των πραγμάτων , γι αυτό και έπαιζε ρόλους που έλεγαν πράγματα κι έστελναν νοήματα , συμβάλλοντας έτσι στην ιδιαίτερη επιτυχία όλων των ταινιών  όπου συμμετείχε .
    Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Α ΄ Νεκροταφέιο Αθηνών .