Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Καλή επιτυχία Αργυρώ Πλουμή - από τα Ζωνιανά - !!!

Μετά από την ευχή που στέλνουμε σε όλους  , να τερματίσουν, την ιερή αυτή μαραθώνια διαδρομή των 5.000 και 10.000 χιλιομέτρων , ας μου επιτραπεί , να στείλω τις ιδιαίτερες μου ευχές , σε μια  πατριώτισα  Κρητικιά την  Aργυρώ Πλουμή από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου - Ρεθύμνου  !!!
 Πρόκειται για μια Ρεθεμνιώτισα που κατοικεί στο Ηράκλειο , και μάλιστα εργάζεται σκληρά στο τμήμα καθαριότητας , του Αρχαιολογικού  Μουσείου Ηρακλείου .
    Η Αργυρώ Πλουμή , γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ζωνιανά ( το χωριό με τα πιό πολλά παιδιά αναλογικά με τον πληθυσμό του ) , ένα χωριό που τα τελευταία χρόνια,  ακούγεται για άσχημα μονάχα γεγονότα και συμβάντα .
     Η Αργυρώ Πλουμή  ,  που στα 52 της χρόνια έβγαλε το δίπλωμα αυτοκινήτου δεν σταμάτησε όμως παράλληλα να συμμετέχει και σε αγώνες δρόμου πολλών - πολλών χιλιομέτρων ,  μπορεί να είναι σήμερα και γιαγιά με ( 8 ) εγγόνια , όμως θέλοντας , να δείξει και την άλλη όψη και αλήθεια του τόπου της ,  θα αγωνισθεί με όλη της την ψυχή και τα 58 της χρόνια , για να τερματίσει , σε αυτήν την καθαγιασμένη διαδρομή του Μαραθωνίου  .
     Εμείς , από την πρώτη ημέρα που το πληροφορηθήκαμε  είμαστε ολόψυχα κοντά της  !!!
Μάλιστα , της αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο που αφορά την γενέτειρά της τα Ζωνιανά , για να θυμηθούμε όλοι , την ιστορικότητα και την αξία  αυτού του τόπου που τα τελευταία χρόνια εγκαταλελειμένος  από το Κράτος , αγωνίζεται να επιβιώσει  , πολλές φορές χρησιμοποιώντας αθέμιτα και αυτοκαταστροφικά μέσα και μεθόδους !
    Η σημερινή συμμετοχή της Αργυρώς Πλουμή έρχεται , να φέρει την κάθαρση και τον εξαγνισμό !
Κι αυτό είναι κάτι που έχει , απο εξαρχής επιτευχθεί !!!
    Ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ελεύθερνας , όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται το παρακάτω βίντεο , βρίσκεται και ανήκει , στο χωριό των παρεξηγημένων , Ζωνιανών !

Της Γης παιδί είμαι και του έναστρου Ουρανού

28oς Μαραθώνιος Αθηνών : 2.500 χρόνια ιστορίας ζωντανεύουν για να στείλουν σύγχρονα μαθήματα επιβίωσης !!! : Aν θέλεις καθημερινά να επιβιώνεις , πρέπει να αγωνίζεσαι , να αντέχεις και να ολοκληρώνεις , σαν τον αρχαίο Φειδιππίδη , την προσωπική σου διαδρομή , προκειμένου , να στείλεις , σε όλους τους υπόλοιπους το χαρμόσυνο μήνυμα : Νενικήκαμεν !!!

Ο 28oς Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών μόλις ξεκίνησε , σήμερα 31 Οκτωβρίου 2010,  ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε αριθμό συμμετοχής , φτάνοντας τον αριθμό των 20.000 ανθρώπων , που εφέτος συμμετέχουν .
     Μέρες τώρα , καλούμαστε , από όλα τα ΜΜΕ  , όλοι οι ¨Ελληνες  , να βγούμε στους δρόμους και να στηρίξουμε τους αθλητές ! Οι δε οδηγοί , ν ΄αφήσουν το τιμόνι και να χειροκροτήσουνε  , το 43ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου ! (Θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή και ταυτόχρονα με τον κλασικό Μαραθώνιο ).

Ζωντανοί Θρύλοι του αγωνίσματος του Μαραθωνίου ,προτρέπουν όλους εμάς : " Βγείτε στους δρόμους , στηρίξτε τους αθλητές " !

" Εσείς οι ΄Ελληνες πρέπει να καταλάβετε ό τι έχετε τον σπουδαιότερο μαραθώνιο στον κόσμο . Το πιό σημαντικό σε ιστορικότητα γεγονός και πρέπει να το στηρίζετε " Είναι τα λόγια του παγκόσμιου πρωταθλητή 1997 στην Αθήνα ισπανού  ΄Αμπελ ΄Αντον . Ηδη από το 1997 ,  ο ισπανός πρωταθλητής  , άφησε τη φράση που έκτοτε ,  παραμένει διαχρονικά όμορφη  , για να θυμίζει  , την αξία του Μαραθώνιου δρόμου των 5000χιλιομ. από τον τύμβο του Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο . "  Αν  ο Φειδιππίδης (1896 ) γνώριζε τι πέτυχε με τον δρόμο που έκανε πριν από 2500 χρόνια θα ήταν πολύ χαρούμενος και πολύ υπερήφανος όπως είμαστε εμείς που πήραμε μέρος σε ένα τέτοιο αγώνα " !  
ενώ ,  η χρυσή Ολυμπιονίκης πρωταθλήτρια Ευρώπης , η μικρόσωμη Ρόζα Μάτα από την Πορτογαλία πρόσθεσε τα εξής  :  " Καλώ τους Αθηναίους να βγούν από τα σπίτια τους και να συμπαρασταθούν στους δρομείς απότον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο . Είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές  ".
και η δική μας Μαρία Πολύζου τόνισε ότι :
 " πρέπει όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου να βγούν στους δρόμους της κλασικής διαδρομής , να ευχαριστήσουν τους αθλητές που ήρθαν από όλο τον κόσμο και να συμπαρασταθούν στο δύσκολο έργο που έχουν να βγάλουν εις πέρας  ".